top of page

10 tips om gefocust te blijven tijdens de vakantieperiode

We zitten volop in de vakantieperiode en terwijl je probeert te jongleren tussen alle zomerfeesten, winkelen, reizen en werken, is de kans groot dat je de focus en het momentum op kantoor verliest.

Er zijn zoveel verwachtingen tijdens de vakantie dat het heel gemakkelijk is om overweldigd te raken. Veel mensen verliezen hun focus tijdens de vakantieperiode omdat hun takenlijst aanzwelt terwijl hun tijd slinkt. Reisplanning, soldenshoppen, kinderevenementen, zomerfeesten enzovoort, moeten in al volle schema's worden gepropt, wat stress veroorzaakt. Persoonlijke stress beïnvloedt vaak de werkprestaties en kan de productiviteit verminderen.


Nog een reden waarom werknemers tijdens de vakantie een productiviteitsdip op het werk zien: collega's en managers kunnen op vakantie zijn.


Bovendien, als je kinderen thuis hebt van school tijdens de zomer, wordt het een nog grotere uitdaging om werk en gezin te combineren!


Als het je echter lukt om je focus door de chaos heen te houden, geeft het je een kans om het verschil te maken. Met lagere en minder verwachtingen van uw anders afgeleide collega's, kunt u deze tijd ook gebruiken om u bezig te houden met uw belangrijke, maar niet urgente taken.


Hier zijn 10 manieren om gefocust te blijven en een hoge productiviteit te behouden tijdens de vakantieperiode:1. Neem een ​​paar dagen vrij

Als je een paar vakantiedagen over hebt, neem dan de tijd om een ​​beetje te winkelen of een dagje te genieten met je dierbaren. Dit geeft je de kans om op te frissen en op te laden.


2. Je hoofd leegmaken

Zet je taken en projecten, zowel persoonlijk als professioneel, op papier en uit je hoofd. Zodra je al je verplichtingen en to-do's hebt gezien, beslis je welke je wilt laten vallen en welke kan wachten.


3. Vermijd multitasken

Probeer te voorkomen dat u tegelijkertijd aan persoonlijke en werkgerelateerde taken werkt. Online winkelen tijdens het afluisteren van een telefonische vergadering kan rampzalig zijn.


4. Begin vroeg met vakantieprojecten en persoonlijke taken

Begin eerder met vakantieprojecten krijg een voorsprong op toekomstige projecten op het werk. Op deze manier heb je, wanneer je later deze maand druk bent met kantoorfeesten en het plannen van familiebijeenkomsten, minder to-do-items op je bord.


5. Neem je werk niet mee naar huis

We hebben allemaal gezinsverplichtingen tijdens de vakantie. Probeer wanneer u op kantoor bent duidelijke en redelijke doelen te stellen voor wat u wilt bereiken en houd u aan een harde stoptijd. Gebruik je motivatie om op tijd de deur uit te gaan als een manier om die verleidelijke afleidingen te weerstaan.


6. Pas op voor afleiding

Probeer op kantoor niet vol te proppen met winkelen tijdens de lunch of online cadeaus te kopen. Focus op het werk op het werk. De vakantieklusjes kun je in je vrije tijd op je nemen. Het zal je ook bevrijden van het proberen om te veel dingen tegelijk te doen.


7. Zorg goed voor jezelf fysiek

Beweeg meer, niet minder, ook al is het maar een blokje om. Slaap meer, niet minder, slechts dertig minuten meer per nacht kan een groot verschil maken. En let op wat je eet en drinkt - de toename van suikerhoudend voedsel en alcoholische dranken zal je de volgende dag op het werk beïnvloeden, zowel mentaal als fysiek!


8. Overdrijf niet

Met alle kantoorfeesten, familiefeesten en vakantieplannen kan het moeilijk zijn om gefocust te blijven op het werk. Zorg ervoor dat u uw vakantieactiviteiten prioriteert en in evenwicht brengt met uw werkverplichtingen. Heb niet het gevoel dat je naar elke afdelingslunchbijeenkomst of kantoorfeestje moet gaan waarvoor je wordt uitgenodigd. Gefocust blijven en een goede balans tussen werk en privé behouden, betekent soms nee zeggen.


9. Herinner jezelf eraan om gefocust te blijven op je werk

De truc is om 'seizoenen' te vergeten en je te concentreren op 'vandaag'. Is het vandaag een feestdag? Zo niet, gedraag je dan zoals je zou doen in september. Volg die procedure elke dag dat u werkt. Vergeet op echte vakantie- of vakantiedagen het werk en heb plezier. Het is zo simpel.


10. Onthoud waar je vakantiedagen over gaan

Houd er rekening mee dat de vakantiedagen een vakantie zijn. Dit moet een gezellige tijd van het jaar zijn. Een chaotisch vakantieseizoen is een keuze, geen gegeven.


© Bronnen: Forbes, ResourceNation, Smead, Beyond, BusinessKnowHowDe Cobalt Offices formule

Een kantoren huren bij Business Center Brasschaat is meer dan alleen een zakelijke omgeving voor uw bedrijf, het is werken in een ontspannen omgeving, met alle comfort en een prachtige tuin en groot dakterras ter ontspanning.


Kom zeker eens langs en ervaar wat ontspannen werken kan doen voor uw bedrijf!Interesse gekregen in een vast kantoor bij Cobalt Offices?


» Plan nu uw bezoek in


Wij hopen u spoedig te mogen verwelkomen!


- Het Cobalt Offices teambottom of page