top of page

Toptips voor startende ondernemers

Je eerste bedrijf zal veel tijd en energie vragen om er een succes van te maken. Je hebt een sterke werkethiek en veel doorzettingsvermogen nodig, zeker voor de dagen dat de dingen gewoon niet gaan zoals je wilt. Maar die combinatie kan je helpen om van je idee een imperium te maken. Hieronder geven we enkele tips die je zullen helpen een eerste succesvol bedrijf te starten.


Ga voor de lange termijn

De Romeinen gebruikten de beste materialen, kochten zeldzaam marmer uit andere landen en ontwierpen dingen die gebouwd waren om lang mee te gaan. Maar als het gaat om het opbouwen van een bedrijf, zijn er veel ondernemers die bouwen voor de korte termijn. Ze zien een bedrijf als een manier om een ​​paar duizend dollar extra te verdienen. In plaats daarvan zouden ze iets moeten bouwen dat nog jaren meegaat. Een van de oudste bedrijven ter wereld is gevestigd in Japan. Kongo Gumi, een bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in boeddhistische tempels, werd voor het eerst opgericht in 578 na Christus en is daarmee 1441 jaar oud! Net als de Romeinen moet je je richten op producten van hoge kwaliteit en net als de Japanners moet je een goed gedefinieerde niche hebben.


Kies de juiste niche

De selectie van de niche is waar mensen zich vaak realiseren dat ze een fout hebben gemaakt. Als je te breed gaat met een algemeen bedrijf, kan het zijn dat je moeite hebt om te weten wie je publiek is. Als je te specifiek bent met een sokkenwinkel in barre-klasse, kan het zijn dat je niche te smal is. Niet alleen dat, maar er is ook een seizoensgebonden aspect. Als je bijvoorbeeld geobsedeerd bent door Kerstmis, zou je een kerstbedrijf kunnen opzetten, maar heb je misschien moeite om klanten voor je producten te vinden in februari. Een andere zakelijke tip om te overwegen, is of je de komende jaren in staat zal zijn om klanten te remarketingen. Als je bijvoorbeeld zwangerschapskleding verkoopt, zijn vrouwen maar negen maanden zwanger. Nadat ze is bevallen, zal ze waarschijnlijk niet meer in die winkel winkelen. Dus als het gaat om het kiezen van een niche, kies dan een niche die het hele jaar door populair is (Google Trends kan u laten zien hoe stabiel een niche is).


Los een brandend probleem op

Een belangrijke zakelijke tip voor nieuwe ondernemers is om een ​​bedrijf te creëren dat een probleem oplost. Als je de meeste mislukte ondernemers vraagt ​​welk probleem ze hebben opgelost, kunnen ze geen antwoord geven of is het probleem dat ze hebben opgelost niet urgent genoeg. Het probleem dat je oplost, hoeft niet ingewikkeld te zijn, zoals het genezen van een ziekte. Het kan eenvoudig zijn, bijvoorbeeld door mensen te helpen verveling te overwinnen door een leuke ervaring te bieden. Maar uiteindelijk moet je weten wat je probeert te bereiken met je bedrijf. Door te weten welk brandend probleem je aan het oplossen bent, kun je dat in je marketing gebruiken om mensen te helpen begrijpen hoe je ze het beste kunt helpen.


Obsederen over de behoeften van de klant

Een van de grootste bronnen van conflicten in het bedrijfsleven zijn onvervulde behoeften. Als een klant niet de service of het product krijgt die hij verwachtte, wordt niet aan zijn behoeften voldaan en voelt hij zich gefrustreerd. De belangrijkste zakelijke tip als het gaat om het managen van klantrelaties is om je altijd in te leven in de klant. Als je hun frustratie herkent als pijn omdat niet aan hun behoeften wordt voldaan, is het gemakkelijker om de beledigingen die ze naar je uitsmijten niet persoonlijk op te vatten. In plaats daarvan kun je je concentreren op het proberen te luisteren naar wat ze zeggen door de intentie achter hun woorden te spiegelen. En uiteindelijk werk je eraan om tot een oplossing te komen die aan hun behoeften voldoet en je klant het gevoel geeft gehoord te worden. Door dit te doen in plaats van simpelweg geld terug te geven, opent u de deur naar het opbouwen van een langdurige relatie met hen, zelfs als ze boos waren op hun eerste ervaring.


Begin eerst met een smalle focus en breid uit

Amazon is niet begonnen als de alleswinkel. Het begon als een eenvoudige boekhandel. En ze breidden langzaam uit naar speelgoed en andere producten naarmate de tijd verstreek om hun bedrijf uit te breiden. Zo bouw je een algemeen bedrijf op. Een van de belangrijkste zakelijke tips is om altijd te beginnen met een beperkte focus en uit te breiden naar relevante branches terwijl je schaalt. Door een beperkte focus te hebben, kun je een loyaal publiek opbouwen dat weet wat ze van je kunnen verwachten.


Start een bedrijf dat past bij je persoonlijkheid

Volgens seriële ondernemer Naval Ravikant is hij van mening dat product/market fit eigenlijk oprichter/product/market fit moet zijn. Dat betekent in wezen dat niemand anders dat bedrijf beter kan runnen dan jij. Idealiter zou je een bedrijf moeten starten dat exact overeenkomt met je vaardigheden, ervaringen en persoonlijkheid.


Gewoon doen (ook al is het niet perfect)

De laatste zakelijke tip voor startende ondernemers komt van Nike, gewoon doen. En dan bedoel ik niet alleen het starten ervan. Ik bedoel, ga uit je hoofd, stop met overdenken, stop met je af te vragen of je de juiste beslissing neemt, en doe het gewoon. Nieuwe ondernemers kunnen soms goed op weg zijn met hun bedrijf, maar hun gedachten vertroebelen hun geest. Maar dat vertraagt ​​je succes alleen maar. Ga je fouten maken? Zeker weten. Zullen er uitdagingen zijn? Ja, en je moet hoog springen om eroverheen te komen. Maar is dit niet waarvoor je je hebt aangemeld? Ondernemen gaat over all-in gaan. Het gaat over het nemen van grote risico's, zodat je het leven kunt leiden dat je wilt. Het doel is niet om de prijs van perfectie te winnen. Het doel is om een ​​bedrijf op te bouwen dat mensen helpt een probleem op te lossen. En hoe eerder je dat kunt doen, hoe sneller je het leven van mensen kunt verbeteren. Dat is de impact dat jouw bedrijf kan hebben op iemands leven. Dus hoe sneller je het lanceert, hoe meer mensen je kunt helpen.De Cobalt Offices formule

Een kantoren huren bij Business Center Brasschaat is meer dan alleen een zakelijke omgeving voor uw bedrijf, het is werken in een ontspannen omgeving, met alle comfort en een prachtige tuin en groot dakterras ter ontspanning.


Kom zeker eens langs en ervaar wat ontspannen werken kan doen voor uw bedrijf!Interesse gekregen in een vast kantoor bij Cobalt Offices?
Wij hopen u spoedig te mogen verwelkomen!


- Het Cobalt Offices teamComentários


bottom of page