top of page

Blijf relax met deze 5 methodes

Als je een ondernemer bent die houdt van wat je doet, is werkstress soms moeilijk te vermijden. De kritische factor om meer te ontspannen op het werk? Beslissen om bewust te ontspannen!

Als je besloten hebt dat je meer wilt ontspannen op je werk, moet je een plan uitwerken. Hier zijn 5 methodes om van je werk een meer ontspannen ervaring te maken:


Gebruik herinneringen om te ademen

Een aantal apps helpt mensen eraan te denken om mindfulness te oefenen. Je kan een regelmatige interval van herinneringen instellen, bijvoorbeeld elk uur of ervoor zorgen dat het willekeurig overgaat. Elke keer dat de bel gaat, stop je en haal je diep adem. Als je geen app wilt kopen, stel je gewoon de timer in op je telefoon en wanneer je de waarschuwing krijgt, stop je even om adem te halen.



Verander de ochtendroutine

Als je tijdens het woon-werkverkeer naar het nieuws luistert, raak je misschien gestresseerd over alle dingen die fout gaan in de wereld. Schakel de zaken om. Begin je ochtend met leuke muziek, zing hardop in je auto of lees een boek dat moeilijk weg te leggen is. Maak er een punt van om de positieve mensen op het werk vroeg op de dag gedag te zeggen in plaats van te wachten tot je ze zelf tegenkomt.



Beperk blootstelling aan technologie

Zorg ervoor dat op je smartphone de apps niet allemaal automatisch geladen worden op de achtergrond en dat meldingen worden gedempt. Sluit het e-mailprogramma af als je het niet controleert. Gebruik je pauze niet om social media te checken. Je zult je uiteindelijk niet echt uitgerust en verjongd voelen. Als je een wandeling van 10 minuten in de frisse lucht maakt, zal je je waarschijnlijk veel beter voelen.



Maak een plan voor het omgaan met lastige collega's

In plaats van te piekeren na ieder contact met een moeilijke collega, moet je uitzoeken hoe je met de situatie betere kan omgaan. De meeste relaties kunnen worden verbeterd door simpelweg een respectvol gesprek te voeren om verschillen op te lossen. Het leven is veel te kort om elke dag naar je werk te gaan en je gestrest te voelen in de buurt van iemand. Doe wat je kunt om conflicten op te lossen.



Wees realistisch over wat kan worden bereikt

Ondernemers hebben natuurlijk veel ideeën. Maar je kunt je overweldigd voelen door te denken dat het mogelijk is om veel meer aan te pakken dan in een dag gedaan kan worden. Zodra aan die verwachtingen niet wordt voldaan, stijgt de spanning en begint de innerlijke kritiek. Beslis in plaats daarvan dat je je zal committeren aan drie topprioriteiten die redelijkerwijs binnen een dag kunnen worden voltooid. Realistisch zijn over wat je kan voltooien, zal dat stresserend gevoel verlichten.




De Cobalt Offices formule

Een kantoren huren bij Business Center Brasschaat is meer dan alleen een zakelijke omgeving voor uw bedrijf, het is werken in een ontspannen omgeving, met alle comfort en een prachtige tuin en groot dakterras ter ontspanning.


Kom zeker eens langs en ervaar wat ontspannen werken kan doen voor uw bedrijf!



Interesse gekregen in een vast kantoor bij Cobalt Offices?




Wij hopen u spoedig te mogen verwelkomen!


- Het Cobalt Offices team



bottom of page