top of page

Hoe creëer je een geweldige werkcultuur

Het hebben van een sterke werkplekidentiteit en -cultuur kan soms klinken als een nieuw hypewoord maar in werkelijkheid is een goede bedrijfscultuur de sleutel tot het runnen van een succesvolle organisatie. Hieronder zijn enkele tips voor het creëren van een werkcultuur die het beste talent naar uw bedrijf zal trekken en uw productiviteit zal verhogen.


Deel de visie

Het opstellen van een visie is om verschillende redenen belangrijk. Het kan mensen zowel binnen als buiten de organisatie vertellen over uw kernwaarden en wat u te bieden heeft. Het biedt ook een referentiepunt voor alle medewerkers, inclusief het management, om het succes van het bedrijf te meten. Zorg ervoor dat medewerkers weten dat zij een sleutelrol spelen bij het behalen van de doelstellingen van het bedrijf.


Steun het team

In een bloeiende werkomgeving ligt de focus op het team, niet op de individuen. Het gevoel dat ze een cruciale rol spelen in de werking van het bedrijf en dat hun bijdragen worden gewaardeerd, voegt motivatie en betrokkenheid toe aan de werkplek. Ze werken niet voor jou, ze werken samen met jou. Door te erkennen dat elk teamlid bijdraagt aan de missie, wordt de 'wij' versus 'zij'-mentaliteit tussen management en werknemers vermeden.


Zet werknemers vooraan

Een gemotiveerd en energiek personeel zal meer doen voor het succes van uw organisatie dan welke marketingcampagne dan ook. Wanneer u voor uw mensen zorgt, zullen ze worden geïnspireerd om het goed te doen en terug te geven. Door een cultuur te creëren waarin medewerkers het gevoel hebben dat ze worden ondersteund en aangemoedigd om te groeien, zowel persoonlijk als professioneel, ontstaat er een sterke band met het leiderschap van uw bedrijf.


Focus op welzijn

Een van de sleutels om werknemers op de eerste plaats te zetten, is focussen op het welzijn van werknemers. Door te laten zien dat u om het welzijn van uw team geeft, kunt u hen laten weten dat de rol die zij spelen van vitaal belang is voor het succes van uw bedrijf. Een sterke focus op voordelen en welzijn zal u helpen om de beste werknemers aan te trekken en te voorkomen dat ze hun enthousiasme voor uw missie verliezen.


Work-life balance

Een van de belangrijkste problemen waarmee de werknemers van vandaag worden geconfronteerd, is de balans tussen werk en privé. Aangezien de werkplek verandert in een omgeving waar van mensen verwacht wordt dat ze buiten kantooruren, in het weekend en zelfs op vakantie bereikbaar zijn via een mobiel apparaat, is het van cruciaal belang dat u flexibiliteit biedt.


Als iemand op een vrijdagavond 2-3 uur werkt om een ​​deadline te halen, zorg er dan voor dat u iets terugdoet door flexibele werkuren aan te bieden of hen de tijd te geven om op dinsdagochtend de schoolvergadering van een kind bij te wonen zonder het gevoel hebben dat ze gestraft zullen worden. Het is niet moeilijk om hen dezelfde aandacht voor hun persoonlijke leven te geven die u professioneel van hen verwacht.


Het creëren van een geweldige cultuur op de werkplek komt er eigenlijk op neer dat je respect moet kweken voor de waarde die werknemers aan je bedrijf toevoegen. Zorg ervoor dat ze worden erkend en beloond omdat ze het goed doen, en dat ze zich gesteund voelen in zowel hun persoonlijke als professionele leven.


© Engage for SuccessDe Cobalt Offices formule

Een kantoren huren bij Business Center Brasschaat is meer dan alleen een zakelijke omgeving voor uw bedrijf, het is werken in een ontspannen omgeving, met alle comfort en een prachtige tuin en groot dakterras ter ontspanning.


Kom zeker eens langs en ervaar wat ontspannen werken kan doen voor uw bedrijf!Interesse gekregen in een vast kantoor bij Cobalt Offices?
Wij hopen u spoedig te mogen verwelkomen!


- Het Cobalt Offices teamComments


bottom of page