top of page

Online meeting tips

Bij Cobalt Offices kan je veilig blijven werken, vergaderen en afspreken met klanten en collega's tijdens de corona-periode. Toch zijn we allen onze manier van vergaderen gaan herzien en zijn we in de deze tijden genoodzaakt om meer en meer online te vergaderen.

Daarom bieden wij je 6 snelle tips om van je volgende online meeting een geslaagde meeting te maken!




Uiterlijk


Begin bij de basis. Zorg voor een verzorgt uiterlijk, scheer je gezicht of breng je make-up aan en denk strategisch na over je kleding. Het dragen van een erg druk patroon of outfit met verschillende patronen zal de ogen van je kijkers doen verdoven. Een kledingstuk met effen kleur helpt je om het beste naar voren te brengen.



Verlichting


Dit is waar de meeste mensen falen in webmeetings. Ze hebben last van wat men 'schaduwgezicht' noemt, dat wil zeggen, de helft van hun gezicht op de een of andere manier gearceerd is of met schaduw bedekt is. We raden je aan om een ​​lamp direct naast je gezicht te hebben voor een gelijkmatige, constante verlichting en best geen stadslicht of tegenlicht. Ga dus niet met je rug naar het raam te zitten, omdat de camera het licht extra zal belichten en je zelf in een silhouet zal veranderen. Draai je in plaats daarvan om (indien mogelijk) en kijk zelf naar het raam, waardoor je een zacht en aangenaam licht over je heen krijgt.



Achtergrond


Je wilt dat mensen zich op je gezicht concentreren, niet op wat er achter je ligt. Zorg dus voor 'saaie' achtergronden zoals een lege muur, of een muur waaraan niet meer dan één kunstwerk hangt. 'Saaie' achtergronden zijn niet storend en zullen de aandacht bijgevolg op jezelf focussen.



Perspectief


Dit is de grootste NO-NO in webmeetings. Weg met het 'groothoekgezicht'. De camera's op smartphones en webcams zijn groothoeklenzen. Dus als je er te dichtbij komt, zie je er verwrongen uit. Met andere woorden: stap achteruit van de camera. "Hoe dichter je bij een groothoeklens bent, hoe meer vervormd je bent."




Ooghoogte


Laat de webcam niet naar je opkijken, want dat zal de focus meer op je neusgaten leggen dan op je ogen. Laten we het zo zeggen: de camera onder het gezicht is de oudste niet-vleiende blik in de boeken. "Oog in oog contact is de beste verbinding." Kijk rechtstreeks naar die camera, recht vooruit. Hoe doe je dat als de webcam zich fysiek onder je oog bevindt? Stapel een reeks boeken onder je laptop totdat je de webcam oog in oog ziet.



Geluid


Terwijl we je eerder vertelden om verder weg te gaan van je camera en niet te dichtbij te zijn, wees niet zo ver weg dat de microfoon je niet kan horen. Denk eraan om de kinderen en andere geluidsafleidingen in een andere kamer te plaatsen tijdens je vergadering (indien mogelijk). En dit is een belangrijke: vergeet niet de microfoon te dempen tijdens het luisteren. Anders hoort iedereen je typen tijdens het nemen van notities.



Pas deze tips toe en je volgende online meeting zal gegarandeerd een succes worden!



- Het Cobalt Offices team



bottom of page